Dag 16 Namsos via Trondheim naar Oppdal

Dag allemaal, erg veel dank voor jullie reacties. Het doet mij goed dat er zoveel vrienden en familie (virtueel) met mij meereizen.

Vandaag vertrokken uit het koude Namsos naar Trondheim via, daar heb je hem weer, de E6. Deze weg wordt steeds drukker en dus minder leuk om te rijden, afgezien van de mooie plekken waar je doorheen of langs komt. Opeens sta je stil; een file op zo'n 30 km voor Trondheim. Waarom weet ik nog steeds niet want ik heb geen wegwerkzaamheden of een ongevalssituatie gezien. Na 10 minuten weer verder via tolwegen en tunnels naar Trondheim. De buitenwijk die je binnenrijdt vanaf het noorden is foeilelijk maar het centrum erg mooi. Ik heb de auto geparkeerd in een parkeergarage midden in het centrum en ben maar eens rond gaan kijken. Natuurlijk eerst Bas gebeld want die is vandaag jarig!. Op het plein in het centrum tref je een aantal stalletjes aan met.... wat denk je.... rommel. T-shirts, petten kralen etc. Die vindt je ook in elke stad. Uiteraard waren er ook een aantal stalletjes met verse aardbeien maar ja als je aan een dieet doet moet je consequent zijn. Niet genomen dus. De oude pakhuizen aan de rivier zijn mooi bewaard gebleven. Veel bedrijven hebben zich daar in gevestigd. De oude brug doet nog steeds dienst en van daar af kun je mooie foto's maken. Helaas is het koud en miezert het. De kathedraal ben ik niet in geweest (sorry Rieny) ik vondt de prijs nogal fors (€15,-) en ik had het koud ondanks mijn nieuwe sweater en de regenjas. Door dus naar Oppdal waar ik voor een prikie mijn hutje kon opwaarderen voor een appartement met in de badkamer vloerverwarming. Eerst heb ik Thom gebeld want die is ook jarig! Ik zit nu buiten op het terras van de woningen boven de appartementen omdat ik daar internet heb. Morgen naar Leira, een plaatsje bij Fagernes in het mooie Valdres. Eind jaren negentig zijn wij daar al eens eerder geweest toen nog als gezinnetje. Ik zit daar 2 nachten. tot morgen!

Reacties 4

Piet de Kant 13-07-2011 20:39

Bemmetje,

Wat een fantastische reis ben je aan het maken. Je komt nu weer voor Gerdina en mij op bekender terrein. Heel indrukwekkend om ook al deze foto's te zien. Over een dikke week vertrekken wij richting Noorwegen en komen dan ook in de buurt van waar jij nu zit.
Maak er nog een mooie reis van en alvast een fijne verjaardag op 15 juli.

Piet en Gerdina

Betty 13-07-2011 20:54

Gefeliciteerd met je zoon en neef! Heerlijk dat je een lekker appartement vandaag hebt!
Groetjes!!

Rob en Ria 14-07-2011 08:43

Hoi Ben,
Alvast van harte gefeliciteerd met je verjaardag van morgen. Een zonnige dag gewenst.
Ria en Rob

Hans 14-07-2011 17:24

Hallo Ben,
Wat een leuke reis ben je aan het maken, volg je al vanaf dag 1 en ben benieuwd waar je nog langs komt/gaat.
Nog veel succes met je mooie reis.

Groet Hans

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer