Dag 8 Skoganvarre – Nordkaap.

Beste volgers, vandaag heb ik mijn einddoel van deze mooie reis bereikt. Na 3200 kilometer gereden te hebben ben ik aangekomen op het Noordkaap plateau. Gisterenavond nog even thee gedronken bij Rob en Ria in de camper en rond 22:00 naar bed.  Vanmorgen vroeg ben ik door de muggen uit bed gepest. Ik had de gehele nacht al ruzie met deze lastpakken gehad maar het werd steeds erger. Er zat een spleet in de deur waardoor ze allemaal binnen konden komen. Opstaan dus om 06:45 en zo snel mogelijk er vandoor. Ria en Rob Smit waren ook al op en we hebben hartelijk afscheid van elkaar genomen waarbij we afgesproken hebben dat zij na hun terugkomst in Ede op bezoek komen.  Na een half uur kwam ik bij de Porsangerfjord aan waar ik een mooie foto heb gemaakt. Geen muggen meer want zij houden niet van zout water of zout in de lucht. Daarna ben ik, op advies van R&R naar Trolholmen gegaan. Dit is een rotsformatie aan zee waarvan een oud Sami  legende beweert dat dit Trollen waren die  aan de wandel waren op de Finnmarksvidda. Echter konden zij geen hol in de berg graven voordat de zon opkwam en daardoor zijn zij in steen veranderd. Via een natuurpad ben ik er heen gewandeld. Het landschap is nu echt Noors. Langs de fjord naar het noorden met een aantal tunnels. Vroeger moest je met de pont naar het Noordkaap plateau, tegenwoordig via een tunnel van 8 km waarbij je 220 meter onder de zeespiegel afdaalt. Rond 13:00 uurwas ik op de camping. Het is hier koud maar de zon schijnt volop. De reservering gold voor een hut zonder badkamer e.d. maar ik heb met de receptioniste onderhandeld dat ik, met bijbetaling, nu in een bungalow zit met badkamer en zo er in. Na 7 dagen (in mijn ogen) ontbering heb ik wel een beetje luxe verdiend. Vanavond ga ik naar de kaap zelf om hopelijk het niet ondergaan van de zon, rond 00:00 uur te beleven en vast te leggen. Morgen zal ik dat verhaal aan jullie vertellen.  

Reacties 5

Karyn 05-07-2011 19:50

Die hut heb je verdient pap!
Ben hartstikke trots op je dat je dit in je eentje bent gaan doen!!

Dikke knuffel!

Jan en Willemien 05-07-2011 20:31

Hallo Ben,
Vandaag vond ik jou verhalen toevallig around the globe. Wat leuk!
Wij gaan nl. over 3 weken ook bijna dezelfde route(20 dagen) naar de noordkaap maken, ook via buroscandinavië. Het is voor ons een mooie voorbereiding om jouw verhalen te lezen en de foto's zijn geweldig. Kan bijna niet meer wachten . . Keigaaf, we blijven je volgen en als je nog tips voor ons hebt, zijn ze welkom. Geniet verder, Ben.
Groeten Jan en Willemien.

Henriët 05-07-2011 20:57

Ha Ben,
Alweer genoten van je story............geweldig...........hoop dat je vannacht ook zo geniet en wij misschien een ietsie pietsie mee mogen kijken...?
Hebben ze ook leren bandjes??? Thom in de bocht....en ik hahaha
Dikke X

Jetje

Betty 05-07-2011 23:06

Hoi Ben
Geweldig dat je er bent, moet zeeeeer bijzonder zijn lijkt me

R&R 06-07-2011 10:28

Hoop dat je de zon hebt gezien, tot 22.00 uur de zon gezien in Slettnes en vervolgens werd het bewolkt. Zijn om 23.00 uur maar naar bed gegaan, en....... jawel hoor vanmorgen scheen de zon weer. Hoop dat de zon vannacht op de Noordkaap wel heeft geschenen voor jou.
Rob en Ria

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer