Dag 17 van Oppdal naar Leira

Goedemorgen allemaal. Ik schrijf dit verhaal over dag 17 op vrijdagmorgen de 15e juli. Vandaag ben ik 58 geworden en geniet van een rustige verjaardag. Gisteren lekker uitgeslapen in het prima appartement in Oppdal. De zon scheen toen om 9 uur de wekker ging en op het moment dat ik naar buiten ging gaf de thermometer 17 graden aan. Een luxe die sinds zaterdag de 9e niet meer was voorgekomen. Via de E6 over het prachtige Dovrefjell naar Dombås. Daar de E6 verlaten en een klein stukje de E136 richting Åndalsnes gereden. Na een paar kilometer deze weg af de binnenlanden in en via een tolweg weer over een fjell. Het markante aan zo’n tolweg is is dat je betalen moet maar dat er, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Frankrijk, geen asfalt ligt maar gravel. De natuur was prachtig evenals de uitzichten met natuurlijk een prachtige zon. Deze weg eindigt in Vågåmo waar ik de weg 15 ingeslagen ben langs een prachtig meer. Na zo’n 5 kilometer weg 51 in naar Fagernes. Deze weg liep direct steil omhoog naar de 3e fjell van vandaag. Een deel van Jotunheimen. Deze naam, Jotunheimen, komt voort uit de legende van Thor een van de mythologische figuren uit de tijd van de Vikingen. Ook de weg over deze fjell was prachtig en eindigde met een lange afdaling in Fagernes. Daar de laatste keer dure benzine getankt, genoeg om op zondag in Denemarken nog 1 keer te moeten tanken. Op 4 kilometer ten zuiden van Fagernes ligt Leira. Daar de weg ingeslagen naar Gol en na 1 kilometer lag de mooi aan het water gelegen camping met hutten. Ik zit hier in een gezellige hut met uizicht op het meer. Tot 21.30 heb ik in de zon buiten gezeten!

Vandaag ga ik rustig rondkijken in Fagernes en van de zon genieten. Natuurlijk mijn trolley inpakken voor op de pont naar Frederikshavn en de auto goed inpakken.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer