Dag 5 van Slagnas naar Kronogard

Dag allemaal, dank voor jullie reacties in het gastenboek. Na regen komt zonneschijn, op dit moment schijnt de zon in Kronogard. Ziet deze toch al mooie wereld er gelijk nog mooier uit. Kronogard is het voormalige kroondomein van het Zweedse Koningshuis. Je gaat de E 45 af en rijdt 10 kilometer over een rally weg naar deze plek toe. Maar goed, vanmorgen uit Slagnas vertrokken en in Arvidsjaur boodschappen gedaan. Je kunt hier van alles gewoon kopen, ijsbergsla, cherry tomaatjes en vis, grote vis, kleine vis allemaal uit de meren en de rivieren. Hierna ben ik naar Lappstaden gegaan, ook in deze plaats. Lappstaden is een stadje in de stad. Zo'. 200 jaar geleden gingen de Saami naar de kerk en omdat zij een nomadisch volk waren bouwden ze onderkomens bij de kerk. Eenmaal per jaar wordt er nu nog een samenkomst gehouden waarbij er allerlei activiteiten zijn. Daarna ben ik naar de Storfossen gereden. Op de foto's kun je zien hoe stor (groot) deze waterval is. Over een lengte van 600 meter valt het water in etappes zo'n 50 meter naar beneden. Deze rivier heeft zijn oorsprong in een gletsjer. Het gebied is een natuurreservaat en aan de oever van het meer staat een groot hotel met een kapel daarnaast en uiteraard ook een camping. Op het moment dat ik langs de kapel liep werd er een stel in de echt verbonden. Later zag ik ze nog bij de waterval, daar werd de bruidsreportage gemaakt. De musea met als thema's boomstamverwerking en boomvlotten, waren ook de moeite waard. Het was een wandel-klimtocht van totaal ruim 4 kilometer. Morgen via Jokkmokk en de poolcircel naar Muonio in Finland.

Reacties 2

Betty 03-07-2011 09:39

Hoi Ben
Wat een mooie foto's, wat een prachtige natuur. Goede reis naar Finland

Rieny 03-07-2011 11:08

Hoi globetrotter,
Dank voor je al je mooie verhalen. Het roept herinneringen bij mij op want wij hebben daar ook rond gezworven. Hoe verder naar boven hoe leger het wordt maar de natuur is bijzonder interressant. Dank ook voor de prachtige foto's (Minolta natuurlijk) Ik hoop dat je nog vele mooie dingen gaat zien mn. het museum van Samen is erg fraai. Het ga je goed en doe voorzichtig. Ik vind je een moedig mens!.
hartelijke groet, Rieny

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer