Dag 12 van Tromso naar Sortland

Geweldig, Fantastisch, Adembenemend.........

Dat is de dag van vandaag geweest. Het weer werkte mee, vanmorgen vroeg vertrokken met 12 graden en toen ik de eerste hoogvlakte afkwam was het 19 graden en vol op zon. Wat een natuurschoon, zoveel dat je eigen harde schijf op een gegeven moment het niet meer kan opnemen. De eerste etappe van deze rit ging naar Brensholmen voor de overtocht naar Botnhamn op het wonderschone eiland Senja. Ik was er vroeg (als eerste) en heb wat rondgekeken en foto's gemaakt. Uit de tweede auto stapte een mevrouw en die ging op de grote kei naast me zitten. Er ontwikkelde zich een gesprek dat ruim een uur heeft geduurd. Sterker nog we moesten het gesprek afbreken want de pont kwam er aan. Zij heeft mij een aantal tips gegeven over Senja die ik ook opgevolgd heb. Na een zonnige overtocht van een uur, inmiddels was het 24 graden geworden, in Botnhamn ontscheept en Senja op. Bij de eerste mogelijkheid heb ik de lange broek verruild voor de korte. Vanaf dat moment was het mooi, mooier  en mooist! Ik heb nooit geweten dat zo hoog in het noorden een mooi wit strand kon liggen. Via de nodige tunnels en mooie uitzichten arriveerde ik in Gryllefjord. Vandaar uit gaat de pont (1 maal per 4 uur) naar Andenes. Deze route wordt ook wel de Whale route genoemd. Lekker aan dek gezeten in de zon en maar kijken of er toevallig een walvis voorbij komt. Helaas, wel een strak blauwe zee met een lichte deining en de zon. Na anderhalf uur kwamen we in Andenes aan. Ook hier heb ik de tip van de dame van vanmorgen opgevolgd niet de richtste weg naar Sortland maar langs de kust. Andenes en Sortland liggen niet op de Lofoten maar op de Vesteralen. Dit is een eilandengroep ten noorden van de Lofoten. Op de kaart lijkt het bij elkaar te horen maar dat is dus niet zo. Zo rond zeven uur in de avond aangekomen bij de camping en maar weer een upgrade geregeld naar een appartement met eigen douche en toilet. Ik hoop dat het morgen ook zulk lekker weer is. Ik ga dan naar de Lofoten toe. Tot morgen!

Reacties 1

Gilbert 09-07-2011 22:44

Hi Ben,

Leuk om al die verhalen te lezen. Je merkt gewoon dat je ontzettend geniet van alles wat je mee maakt. Je hebt nog een paar dagen en ik weet zeker dat je nog zal genieten van de komende dagen. Voor mij gaat het pas beginnen. Ik zou zeggen tot over een paar dagen en goede reis verder.

Greetz,

Gilbert

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer