Lapland en de weg er naar toe.

Dag Allemaal, eindelijk Internet! Woensdag ochtend een mooie aankomst in Goteborg mee gemaakt. Lekker vroeg aan dek en je vaart Zweden in. Na het aanleggen snel de grote stad uit en na een uur de snelweg af. Daarna lekker rustig rijden door de provincies Dalsland, langs het grote Vanern meer (op het weerbericht het linkse gat in de kaart onderin Zweden) naar Varmland via Karlstad omhoog langs de traag stromende Klaralven rivier. Het rijden gaat relaxed. 90% van de tijd op de cruse control en ook nog om je heen kunnen kijken. Onderweg zeker 30 flitspalen gepasseerd maar dank zij de CC geen flits gezien! Deze etappe eindigde in de Provincie Dalarna, met als logo het rode paardje, op een eiland in het Siljan meer. Prachtig warm weer en een hut (Stuga op z'n zweeds) met uitzicht op het meer.

Donderdag de etappe naar Ostersund. Weer via mooie rustige wegen met een veranderend landschap. Gisteren was het nog heuvelachtig met veel meren en bossen met bomen die loei groot zijn, vandaag zijn de bomen wat korter en zijn de heuvels wat hoger. Nog steeds mooi weer! Vlak voor Ostersund kon ik mijn ogen niet geloven: Een afslag naar Ede. Nooit geweten dat mijn woonplaats een naamgenoot heeft in Zweden! Overigens wordt je hier gewaarschuwd voor overstekenden dingen/mensen/dieren. Ik heb hier foto's van gemaakt en deze verzamel ik voor in mijn fotoboek. Weer een leuke hut met uitzicht op een .... meer natuurlijk!

Vandaag de etappe naar Slagnas. De 1e juli is voor ons een bijzondere dag want dit is de verjaardag van Margreet. Thuis staat een bos bloemen op de tafel ter ere van haar. Vroeg op want, om bij Margreet te blijven: "als je wat wilt zien dan moet je vroeg op staan" zei ze altijd. Om 7 uur vertrokken om via een bijzonder mooie route, de "Vildmarksvegen" genoemd, naar Slagnas te rijden. Deze route voerde me land de Noorse grens op meer dan 800 meter hoogte. Hier staan geen bomen meer en tref je resten sneeuw aan. uiteraard veel mooie watervallen, maar als je bij iedere waterval stopt dan was ik nu nog aan het rijden geweest. Ik heb nog geen elanden of rendieren gezien, wel veel rendier verzamelplaatsen. Vandaag wel een marter de weg zien oversteken, kraanvogels langs de kant van de weg en herten gezien. Hoog in de lucht een adelaar gespot. Ik zit nu in een hut die wat oudbollig aandoet maar wel van meer luxe is voorzien dan de vorig twee!

Morgten verder met een korte etappe naar Kronagard Vildmarksanlaggning een camping midden in de natuur! Ben benieuwd of daar internet is!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer