Tromsø

Goedemiddag vrienden, vandaag een rustig dagje. Ik ben naar Tromsø geweest. Een onderschatte stad in het verre noorden van Noorwegen. Vanuit Tromsø is in het verleden menig expeditie naar Svalbaerd en de Noordpool vertrokken. In WO 2 is hier vlakbij het Duitse slagschip de Tirpitz door een Engels bombardement tot zinken gebracht. Het is nu een levendig centrum voor visserij en handel in het noorden. Om een overzicht te krijgen van de stad Tromsø ben ik naar de Fjellheisen (kabelbaan) gegaan. Boven op de berg krijg je inderdaad een mooi overzicht met zelfs een glimp van de gezonken Tirpitz in de verte. Weer beneden was het Vorsvarsmuseum over de WO2 en de Tirpitz aan de beurt. Helaas was het museum gesloten maar de bunkers en het geschut waren wel toegangkelijk. Er was zelfs een mijnen lanceerapparaat aanwezig.  Verder naar het centrum van Tromsø. De auto geparkeerd en wandelend de haven en het centrum door. Ik had mijn lunch vergeten en heb een zakje stokvisschijfjes gekocht. Voedzaam want het bestaat voor 95% uit proteine. Het Polar museum was mijn volgende doel. Gelegen aan de haven in een heel mooi oud houten gebouw. Er waren verschillende onderwerpen zoals natuurlijk de Polar Bear, de jacht op zeehonden, walrussen, walvissen en ijsberen. Ook was er veel over de ontdekkingsreizigers onder meer Amundsen. In het centrum heb ik nog een souvenierwinkel bezocht om wat zaken in te slaan.

Morgen van Tromsø via 2 ponten over het mooie eiland Senja naar de Vesteralen en Lofoten. Dit belooft een hele mooie rit te worden. Tot morgen!

Reacties 1

Betty 09-07-2011 20:28

lijkt me lekker die stokvisschijfjes Veel plezier verder en een goede reis naar Senja!
Groetjes Betty

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer