Vervolg dag 8 en dag 9 Noordkaap - Alta

Indrukwekkend!  Dat vond ik van het Noordkaap plateau. Daar zit je dan, 3200 kilometer gereden, met een paar honderd anderen te wachten tot de bewolking plaats maakt voor blauwe lucht en de zon.  Helaas wilde het weer niet meewerken, mist, regen en maar 4 graden boven nul. Het museum was erg mooi, de film heb ik gemist ik was net te laat. Net na 00:00 uur ben ik maar weer naar mijn basis op zo'n 25 km van het kaapplateau gegaan. Misschien morgen???

Helaas de woensdagochtend begon zoals de dinsdagnacht was ge-eindigd. Erg veel beowlking en een spatje regen. Dus maar gebruik genmaakt van de luxe in mijn bungalow. Lekker gedouched en rustig ingepakt. Toch maar een stuk richting het kaapplateau gereden maar het weer knapte helaas niet op. Dus maar omgedraaid en het kleine plaatsje Kamoyvaer bezocht. Van daar uit naar Honningsvag om te tanken. Ik dacht dat wij getild werden met de bezineprijs maar in het uiterste noorden van Noorwegen kunnen ze er ook wat van € 1,95 per liter. Via de nordkaptunnel weer naar het zuiden gereden met als doel Hammerfest. Een mooie rit en een niet mooie stad. Veel nieuwe gebouwen vanwege de verwoesting uit de oorlog. Ik ben nu het trotse lid nr 234844 van The Royal and Ancient Polar Bear Society.  Een leuk museumpje met de historie van de Noren en de Polar Bear. Ik heb daar een key cord van onze Polar Bears afgegeven en de dames waren er erg blij mee. Van Hammerfest naar Alta gaat over een heel mooie hoogvlakte met veel rendieren. De benzine in Alta was gelukkig weer een stuk goedkoper en het weer onderweg en nu veel beter. Morgen naar Skittenelv ten noorden van Tromso.

Reacties 3

Rob en Ria 06-07-2011 19:49

Hoi Ben,
Ja jammer van het weer. Maar twee keer tanken, dat is veel. Wij stellen het uit tot Finland. Staan nu op 20 km van de grens. Goede reis verder.
Bij gelegenheid ontvang ik graag de foto van ons in de camper. Dan kan ik hem ook plaatsen op onze blog.

Gisella 06-07-2011 23:54

Ha Ben,
Leuk om je verhalen te lezen en de foto's te bekijken. En gefeliciteerd met het bereiken van de Noordkaap!
Groet Gisella

Anna en Dick Naafs 07-07-2011 08:46

Hoi Ben,

Het weer gooit met name daar vaker roet in het eten maar het lijkt ons ondanks dat een prachtige ervaring.
Waarschijnlijk maak je een na thuiskomst wel een fotoboek.
We komen dat graag bekijken.
Veel plezier nog.
Groeten Anna en Dick

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer