Via de Poolcircel naar Finland

Dag Allemaal. Gisterenavond na een maaltijd met vis, sla, tomaatjes gelardeerd met een saus van ingedikte dieetsoep, heb ik nog een wandeling gemaakt naar de andere kant van het meer. Na een bocht stond ik oog in oog met ...... nee geen dier maar een raket. Midden in een natuurgebied! Blijkbaar hebben ze hier midden jaren 60 een experiment gedaan met raketten om iets te doen met de wolken. Aan de overkant van het meer heb ik snel een paar foto's genomen en ben snel naar het huisje gegaan voordat ik helemaal lek werd geprikt door muggen. Vooral mijn hoofd moest het ontgelden.

Vanmorgen mijn eerste rendieren gezien op of naast de weg. Er was er zelfs een die dacht mij al rennend, het zijn tenslotten rendieren, bij te houden. Mooi niet. Het sami museum in Jokkmokk was fantastisch. Ik heb daar een goed beeld gekregen van het verleden en heden van het volk van Lapland. Via mooie wegen waar zomaar het asfalt ophoud en je over gravel verder moet rijden. Weg werkzaamheden over 30 kilometer. Vroeger waren alle wegen zo en tegenwoordig zoeken alleen rallyrijders deze wegen op. Kijk maar in het weekeind van 30 januati-1 augustus naar de rally van Finland! Rond 16 uur ehh nee 17 uur Finse tijd aangekomen in Harriniva. Een mooi centrum maar waardeloze huisjes. Het enige wat erg mooi is is het uizicht over de rivier! Morgen verder naar Noorwegen de voorlaatste etappe naar de Noordkaap. Morgen ook een ontmoeting met Rob en Ria Smit uit Apeldoorn. Zij rijden al een aantal weken in deze regionen rond. Lijkt me erg gezellig en dan ben ik ook van de boodschappen af. Tot morgen (hoop ik)

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer